Bezoek aan Rome april 2007

In het voorjaar van vorig jaar bezochten mijn man en ik Rome, samen met vrienden. Een jaar of 2 eerder waren we begonnen maandelijks te sparen voor een trip "naar een Europese stad" en toen we dachten genoeg geld bij elkaar gespaard te hebben, moest dus besloten worden welke stad dat dan zou worden.

Enige tijd daarvoor was er in het Teylinger Museum in Haarlem een tentoonstelling over Michelangelo, met o.a. ook beeldmateriaal over de Sixtijnse kapel. Mijn vriendin en ik zijn daar toen naartoe geweest en eigenlijk toen al hadden we het idee: we willen het in het echt zien. Dus de keuze was snel gemaakt, het werd Rome.

Tickets geboekt en via via hoorden we van een appartement dat tegen een redelijk prijs te huur was in Ostia Antica, een plaatsje ongeveer een half uur met de trein vanaf Rome. Ostia Antica is o.a. heel bekend vanwege prachtige opgravingen, die ongeveer 5 minuten van het appartement bleken te liggen.

Rome is echt een prachtige stad met zo ontzettend veel bezienswaardigheden, een week is natuurlijk bij lange na niet genoeg om alles te bekijken. Maar we hebben ons best gedaan en heel veel foto's gemaakt. Een paar hoogtepunten wil ik graag laten zien, met hieronder een detail van het plafond van de Sixtijnse kapel. Niet zelf gemaakt, want je mag daar niet fotograferen.

Sixtijnse kapel

Eén ding weet ik wel heel zeker: ik wil absoluut nog een keer terug naar Rome, want er is daar zo ontzettend veel te zien dat zeer de moeite waard is.

Basilica di San Clemente interieur

San Clemente

De Spaanse trappen

Spaanse Trappen

Opgravingen in
Ostia Antica

Scavi Ostia Antica